Educatie Agricola

Calendar de admitere

Rezultate Evaluare Națională

Examenul de Evaluare Națională 2021 are loc în zilele de 22 iunie (română), 24 iunie (matematică) și 25 iunie (limba maternă, pentru minorități). Rezultatele se vor afișa pe 29 iunie. Contestațiile se depun din 29 iunie, ora 16:00, până pe 30 iunie, ora 12:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 4 iulie.

Înscriere

Completarea fișelor de înscriere la liceu se va face în perioada 16-22 iulie. Până atunci, caută și studiază ofertele liceelor cu profil agricol și informează-te. Găseşti aici toate liceele cu profil tehnologic agricol, specializările și locurile disponibile. Alege o specializare de viitor care îți deschide multe drumuri și îți oferă o slujbă sigură chiar după absolvire. Toți absolvenții beneficiază de o diplomă care atestă deja abilitățile lor practice, pe care o pot folosi la angajare Poți alege să fii propriul tău șef și să pornești o afacere alături de familie, dar și să mergi mai departe la o facultate de profil.

Momente cheie

22 – 25 iunie: Evaluarea Națională
16 – 22 iulie: Completarea fișelor de înscriere la liceu
24 iulie: Repartizarea pe locurile de la liceu

Iubești natura și pământul și-ți sunt dragi animalele?

Liceele cu profil agricol pot fi cea mai bună alegere pentru tine!

 Înveți o meserie devreme, dar ai parte și de condiții bune: cămin, bucătărie și cantină, burse sau programe de sprijin pentru rechizite. Aici profesorii chiar pun suflet în ceea ce fac și te ajută să înveți și practic, nu doar din cărți, în ferme didactice sau în vizite de lucru.

Mai mult, ai șansa să pleci în schimburi școlare și excursii în România și Europa.

EDUCAȚIE AGRICOLĂ

De ce e cool să fi fermier?

Libertate

Meseria de fermier este 100% sigură, de la 18 ani – te poți angaja imediat după liceu sau poți să-ți faci o fermă ca să produci hrană sănătoasă și să susții economia locală. Este o meserie bine plătită pe care o faci în aer liber, nu închis de dimineață până seara într-un birou. Ba mai mult, ești propriul tău șef, iar seara te uiți în jur și vezi că ăsta e lanul tău de floarea soarelui, campioana aia e vaca ta, livada plină de meri e tot a ta.

Tehnologie

Agricultura de azi, Agricultura 4.0, este un tip de agricultură inovatoare, bazată pe știință și tehnologie. Prin softuri, aplicații pe mobil, drone și utilaje moderne se eficientizează producția agricolă și munca fermierului devine mai ușoară. La un liceu agricol vezi agricultura 4.0 practic, din vizitele pe teren, nu doar din cărți.

Fonduri

Ca fermier ți se deschid multe drumuri - poți primi de la stat sau de la Uniunea Europeană sprijin și finanțare pentru lansarea ori dezvoltarea unei afaceri în agricultură. Poți să fii independent financiar de la majorat, ai acces la miliarde de euro pentru a-ți face o fermă hi-tech, o clinica veterinară ca-n filme, o cramă sau, de ce nu, o linie de cașcaval cu numele tău. Șansele tale în agricultură sunt multe și mari, doar trebuie să te folosești de ele.

pexels-anna-shvets-5231143

Caută un liceu aproape de tine

Uite câteva exemple de informații interesante pe care le înveți la un liceu agricol:

Bob de grâu şi soare, secretul pâinii

Oricine poate face pâine. Are nevoie doar de făină, drojdie, apă şi sare. Dar cum ajungem la făină? Aflaţi din materialul următor întregul proces: de la bobul de grâu, la firul verde şi la spicul copt, până la pâinea caldă din cuptor!

 

Secretul văcuţelor: de la iarbă la brânză

Salată bulgărească, MBS (mămăligă cu brânză şi smântână), poale-n brâu… niciuna dintre aceste delicatese nu ar fi pe mesele nostre fără ajutorul văcuţelor. Haideţi să vedem cum transformă ele iarba în brânză!

Testimonials